Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αναμφίβολα το πιο γλυκό φεστιβάλ είναι αυτό που διοργανώνεται ετησίως στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το ελληνικό μέλι και τα προϊόντα που απλόχερα μας δίνει η μέλισσα. Φέτος, είναι η 10η χρονιά που οι μελισσοκόμοι θα βρίσκονται εκεί για να γλυκάνουν όλους τους επισκέπτες που θα παρευρεθούν, να τους γνωρίσουν την μέλισσα και να έρθουν σε επαφή με όλα τα προϊόντα της και όχι μόνο το μέλι.

Εκεί, όμως, θα είναι και «Ο Καραγκιόζης ο Μελισσοκόμος», ο οποίος μέσα από το θέατρο σκιών θα βάλει στο κλίμα όλους τους μικρούς μας φίλους. Θα δώσει δύο παραστάσεις. Μία το Σάββατο (8/12)  στις 18:00 και μία ακόμη την Κυριακή (9/12) στις 12:00.

Ταυτοχρόνως, πραγματοποιείται και το 9ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που θα λάβει χώρα το Σάββατο και την Κυριακή στην Αίθουσα Β (το πρόγραμμα παρατίθεται παραπάτω).

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι το κυριότερο σημείο συνάντησης των μελισσοκόμων και όσων ασχολούνται με τον κλάδο, βοηθώντας εξαιρετικά στην προώθηση των μελισσοκομικών προϊόντων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ο μελισσοκομικός κόσμος, λοιπόν, συγκεντρώνεται εκεί για να μάθει όλες τις νέες εξελίξεις για τον τομέα της παραγωγής, για τις νέες τεχνολογίες των εξοπλισμών, αλλά και ότι ισχύει νομοθετικά. Εξαιρετικοί επιστήμονες και μελισσοκόμοι παραθέτουν έρευνες και προβλήματα και είναι σε θέση να προτείνουν λύσεις.

Αλλά και το καταναλωτικό κοινό έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλές γεύσεις μελιού, μέλι με κηρήθρα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη και τόσα άλλα, την ίδια στιγμή που μαθαίνει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες αυτών.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.greekhoneyfestival.gr), καθώς και στη σελίδα που διατηρούν στο facebook (www.facebook.com/festivalmeliou).

Η γενική είσοδος είναι  2€ και δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ.

Ημερομηνίες και ωράριο λειτουργίας:
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018: 4μμ-9μμ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018: 10πμ-9μμ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018: 10πμ-9μμ

 

Πηγή: www.greekhoneyfestival.gr