“Τα αθάνατα τριαντάφυλλα”

Γράφει η Χριστίνα Μπλαχάβα,

christina.blach@agrigate.gr

 

Forever Roses, αποχυμωμένα τριαντάφυλλα ή τριαντάφυλλα που ζουν για πάντα…

Δεν μπορούν παρά να μας μεταφέρουν στο γνωστό παραμύθι «Η πεντάμορφη και το τέρας», από όπου προέκυψε και η ιδέα για την δημιουργία τους. Κι αν στο παραμύθι φαινόταν απίθανα σαν ένα άπιαστο όνειρο, τώρα υπάρχουν στα καταστήματα.

Η ιδέα ήρθε από την εταιρεία Roses For Ever που έφερε την καινοτομία στη δημιουργία του πιστού αντιγράφου του κόκκινου τριαντάφυλλου μέσα σε γυάλινη καμπάνα, ακριβώς όπως και στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Η εταιρεία το θεώρησε εξαιρετκή ιδέα όχι μόνο σαν δώρο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, αλλά και σαν εσωτερική διακόσμηση.

Και πώς έγινε αυτό;

Τα συγκεκριμένα τριαντάφυλλα έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία, αφού το νερό έχει αντικατασταθεί με γλυκερίνη και τα τριαντάφυλλα αυτά μπορούν να αναπτύσσονται και να επιβιώνουν υπό την προστασία του γυάλινου θόλου, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Καλό είναι να τοποθετούνται σε σκιερό μέρος, δεν απαιτούν ούτε το φως του ήλιου αλλά ούτε και πότισμα. Έχουν 32 εκ. ύψος και 23 εκ. πλάτος, ενώ μπορούν αναλλοίωτα να μας κρατάνε συντροφιά από 6 μήνες έως και 5 χρόνια!

Το πρώτο τριαντάφυλλο που δημιουργήθηκε πειραματικά μέσα σε γυάλινο θόλο ονομάστηκε Bella και είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές μέχρι και σήμερα. Τώρα διατίθεται σε 29 χρώματα, ενώ πλέον μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη, σχέδια αλλά και ολόκληρες συνθέσεις.

Μπορούν τελικά να “ζωντανέψουν” τα παραμύθια;

Πηγές:

www.axarnea.gr

www.eirinika.gr

www.espressonews.gr

Related Posts

Αρέσει σε %d bloggers: