Τα «θεμέλια» της ελληνικής ανθοπαραγωγής

Την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019, στις 12.00 (μεσημέρι), στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών (Ανθέων 21, 11143 ΑΘΗΝΑ, Προμπονά, Άνω Πατήσια, 210 2584680) οι οργανωμένοι Έλληνες αγρότες ανθοπαραγωγοί, στον Αγροτικό Ανθοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΑΣΑ-ΚΑΑ), προσκαλούν όλους στο ξεκίνημα της καινούργιας επιλογής τους για να ενισχύσουν την αξιοπρεπή εργασία, με μηχανοργανωτικό εκσυγχρονισμό. 

Η εκδήλωση της εγκατάστασης και εγκαινίασης του νέου μηχανογραφικού και μηχανοργανωτικού συστήματος σηματοδοτεί, όπως μας είπε ο πρόεδρος του ΑΑΣΑ, κ Αθανάσιος Κελμάγερ (6932381604), ταυτόχρονα τρία σημαντικά θέματα:

  1. Την πεποίθηση ότι οι τοπικές κοινωνίες και η εμπιστοσύνη και αλληλοβοήθεια μπορούν να είναι ασφαλές εφαλτήριο για ανάπτυξη. 
  2. Την πίστη στο μέλλον της συλλογικής σχεδόν 55ετούς προσπάθειας «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ» με εκσυγχρονισμό και 
  3. Την προσήλωση στον Συνεργατισμό και την Παγκόσμια Ημέρα του Συνεργατισμού (πρώτο Σάββατο του Ιουλίου, coopsday), ή οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην «αξιοπρεπή εργασία», 

Για πολλά χρόνια η «βάση» της οικονομίας ήταν η παραγωγή, και ακολούθως η προώθηση στην κατανάλωση … Σήμερα η ζήτηση των καταναλωτών είναι η «βάση» όλων, η οποία ελκύει ή/& καθοδηγεί την παραγωγή. Επομένως ένας σωστός παραγωγός, πρέπει να έχει στενή επαφή με τον καταναλωτή και μάλιστα να φροντίζει την ικανοποίηση των αναγκών (νόμιμων & ηθικών) των «πελατών» του. 

Η παρεμβολή τρίτων αποστασιοποιεί τον παραγωγό από τον καταναλωτή και εξωθεί τον παραγωγό σε «εργάτη γης», αφού ο καταναλωτής είναι γνωστός μόνο στον ενδιάμεσο έμπορο. Ταυτόχρονα με αποξενωμένο τον καταναλωτή από τον παραγωγό, μένει τεράστιος χώρος για να καταστεί ο παραγωγός ένας απομακρυσμένος, κάπου σε όλο τον κόσμο, ο οποίος μπορεί να προμηθεύει τα άνθη επιβαρυμένα με τεράστια μεγέθη «ανθοχιλιομέτρων» και CO2, από τα καύσιμα μεταφοράς και την ενέργεια ψύξης από μακρυνές αποστάσεις. 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ για 55 και περισσότερα χρόνια προσφέρει την πλατφόρμα ώστε ο ίδιος ο παραγωγός να έρθει σε επαφή με τον ανθοπώλη αλλά και σε επιλεγμένες μέρες και με τον καταναλωτή. 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ επέλεξε την Epsilon Net για την νέα μηχανογράφηση. O Όμιλος Εταιρειών Epsilon Net A.E. δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής (Epsilon Software), της ενημέρωσης (Epsilon Network) και της εκπαίδευσης (Epsilon Net Training). Απασχολεί πάνω από 400 εργαζομένους και έχει ένα πιστοποιημένο δίκτυο 300 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, με περίπου 25.000 πελάτες, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους της χώρας.

Για την εγκατάσταση στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ επιλέχθηκε το PYLON Commercial, μία εφαρμογή μηχανογράφησης νέας γενιάς που εξυπηρετεί τις διαχρονικές ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων και θέτει νέα standard στο τρόπο που αυτές θα λειτουργούν στο μέλλον.

Το νέο σύστημα της PYLON Commercial δίνει τις δυνατότητες τόσο για μηχανογράφηση όσο περισσότερων εργασιών μπορούν να γίνουν, τηρώντας πλήρη και αναλυτική Εμπορική & Οικονομική Διαχείριση. Επί πλέον κάνει δυνατή την παραγγελιοληψία μέσω Hybrid Technology επιτρέποντας τις πωλήσεις σε 50 σημεία πώλησης μέσω tablet (Πληκτρολόγηση μέσω εικόνων ανθέων, ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτική, αυτόματη έκδοση παραστατικών, τήρηση κανόνων αποθήκης κλπ). Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι πλέον ο ανθοπαραγωγός, μέλος του Συνεταιρισμού, με Custom Mobile εφαρμογή, έχει άμεση ενημέρωση των πωλήσεων που συμβαίνουν στην ΚΑΑ, από οπουδήποτε, για 80 παραγωγούς.

Και όλα αυτά είναι η είσοδος της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ στην ψηφιακή ενιαία αγορά, και αποτελούν «θεμέλιο» τόσο για την ελληνική ανθοπαραγωγή, ενώ δίνει την δυνατότητα μελλοντικών πιθανών επιλογών δημοπρατηρίου, όπως είδανε μέλη του ΔΣ στον Συνεταιρισμό παραγωγών κηπευτικών ΑΝΑΤΟΛΗ- Ιεράπετρα από τον κ Μάνο Καπαράκη, αλλά και στις πολλές επισκέψεις Ανθοπαραγωγών στις εκθέσεις στον Alsmeer Ολλανδίας, στο Essen και στην Frankfourt.

Η εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού ξεκίνησε με πολύμηνες συζητήσεις στον Αγροτικό Ανθοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, εμμέσως μετά την τακτοποίηση των νομιμοποιητικών του (Μαρ 2017) και την τακτοποίηση της καθαρής του θέσης (Οκτ 2017). Κατέστη δε δυνατή χάρις στο «καλό όνομα» που δημιούργησε ο ΑΑΣΑ-ΚΑΑ με πληθώρα δραστηριοτήτων και επαφών με την τοπική κοινωνία. 

Τον Συνεταιρισμό επισκέφθηκαν στα πλαίσια συστηματικής προσπάθειας το 2017, σύμβουλοι του ΥπΑΑΤ, ο Γεν. Γραμματέας ΥπΑΑΤ, Αν. Υπουργός ΑΑΤ, ο Υπουργός ΑΑΤ, βουλευτές (Γ. Γεννιά, Ι. Δέδες, Γ. Κασαπίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Α. Μπούρας, Β. Οικονόμου κλπ) πανεπιστημιακοί, Ερευνητές, ο επόμενος Δήμαρχος Αθήνας κ Κ. Μπακογιάννης και άλλοι. Ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας ήρθαν αρωγοί και συνεργάσθηκαν ή συμπαραστάθηκαν στις προσδοκίες για την θεμελίωση της δημιουργίας καλύτερου μέλλοντος για τους οργανωμένους έλληνες αγρότες που επέλεξαν να φέρνουν οι ίδιοι τα άνθη τους στην τοπική αγορά, με κοινούς κανόνες, συνεργατικά. 

Η εκδήλωση της Παρασκευής, 5 Ιουλίου 2019, στις 12.00, στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια ΑΘΗΝΑ, 210 2584680) είναι και μια ευκαιρία να δούνε όλοι ότι η προσπάθεια, όταν γίνεται συντονισμένα και με στόχους, δίνει αποτελέσματα και να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες τους. 

Η κοινή στοχευμένη προσπάθεια έφερε αποτελέσματα. Ακριβώς δύο χρόνια μετά την αναγνώριση ότι τα άνθη είναι και αυτά αγροτικά προϊόντα και οι ανθοπραγωγοί, πραγματικοί αγρότες, παραγωγοί πραγματικού πλούτου για την Ελλάδα. Μετά από την ημερίδα για τα ανθοκομικά άνθη (Δρ Ε. Μαλούπα, Απρ 2017). Μετά από τέσσερις πολύ εξειδικευμένες Επισκέψεις Μελέτης (στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων-Κιλκίς, στο Ινστιτούτο αυτοχθόνων & ανθοκομικών φυτών ΕΛΓΟ-Θέρμη, στην Ανθοκομική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-Καλαμάτα). Μετά από το Συνέδριο για το Μέλλον της Ανθοκομίας στην Ελλάδα (Οκτ 2017). Μετά την Ημέρα του Έλληνα Ανθοπαραγωγού. 

Παράλληλα την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2019, στις 21.00, ο πρόεδρος του ΑΑΣΑ κ Α. Κελμάγερ θα προλογίσει μαζί με την κα Μάγδα Κοντογιάννη (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής) και τον κ Γ. Παπαβασίλη (Συνεταιρισμός Κηπευτικών Μεγάρων) το καινούργιο βιβλίο των Εκδόσεων ΣΤΕΝΤΩΡΑΣ «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» στην Βούλα (Αγ. Ιωάννου 2), και το βράδυ της Παρασκευής, 5 Ιουνίου 2019, στις 21.00, στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής (Π. Γεμιστού 14, ΑΧΑΡΝΑΙ) θα παραστεί στην εκδήλωση με ομιλήτρια την κα Μάγδα Κοντονιάννη με τίτλο «Συνεργατισμός για αξιοπρεπή εργασία». 

Ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ, πρόεδρος του ΑΑΣΑ-ΚΑΑ, είπε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού εκφράζοντας το όραμα των οργανωμένων ανθοπαραγωγών, είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους ανθοπώλες και προς όσους προτιμούν τα ελληνικά άνθη, η αποτελεσματικότητα στις λειτουργίες του Συνεταιρισμού και η βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των Ελλήνων ανθοπαραγών. Και η εκδήλωση της Παρασκευής, 5 Ιουλίου 2019, στις 12.00, στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών, σηματοδοτεί την προσπάθεια υλοποίησης αυτού του οράματος, με όσους πιστεύουν σ αυτό. 

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

Αρέσει σε %d bloggers: