Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, διαπίστωσε τη διακίνηση των συσκευασμένων προϊόντων κερασόπιτας, μηλόπιτας και λεμονόπιτας, που παρουσίαζαν ανάπτυξη ευρωτίασης στην επιφάνειά τους.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: ΕΦΕΤ: Ανάκληση κερασόπιτας, μηλόπιτας και λεμονόπιτας

 

gala

Η Σουηδία επί πολλές δεκαετίες διαφήμιζε και κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες ημερησίως γάλα. Έπιναν στα γεύματα το γάλα σαν νερό, όλες οι ηλικίες. Για να αποδειχτεί στην πορεία, ότι όχι μόνον δεν σημειώνονταν βελτίωση στην ενίσχυση των οστών, για την οποία συστήνονταν, παρά αντίθετα χειροτέρευση και ιδιαίτερα στις γυναίκες. Αντί για την προληπτική προστασία κατά των καταγμάτων πού υποτίθεται πως το άφθονο γάλα θα παρείχε, ερευνητές του Πανεπιστημίου Ουψάλας βρίσκουν τώρα ότι αυξάνει το ρίσκο ακόμη και πρόωρων θανάτων.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: Τελικά το γάλα κάνει καλό;

 

frouta diatrofi

Την απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία», για το σχολικό έτος 2014-2015, νωρίτερα από κάθε φορά, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 4,48 εκατ. ευρώ για δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία

 

efet logo


• 26η συνεδρίαση της Επιτροπής του Codex Alimentarius για την υγιεινή των τροφίμων (CCFΗ) που θα διεξαχθεί στο Περού, 17 21 Νοεμβρίου 2014. 
• 36η συνεδρίαση της Επιτροπής του Codex Alimentarius για τη διατροφή και τα τρόφιμα ειδικής διατροφής (CCNFSDU) που θα διεξαχθεί στην Ινδονησία, 24-28 Νοεμβρίου 2014 .


Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλλουν τα σχόλιά τους μέχρι και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 για τη CCFH και Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 για τη CCNFSDU, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορούν να αναζητηθούν στη διεύθυνση:http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/legislations/consultations/codex_alimentarius


Ο ΕΦΕΤ είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής του Codex Alimentarius. Περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή και τον ρόλο του ΕΦΕΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής του Codex υπάρχουν στη διεύθυνση: http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/efet/codex

Add a comment

 

loukanika anaklisi efet

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και διακριτικό τίτλο «ΑΛΚΗΣ», διαπίστωσε ότι σε δύο προϊόντα που παρασκευάζονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία, με τις εμπορικές ονομασίες «Λουκάνικα Τρικαλινά» και «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE», δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, στη μεν πρώτη περίπτωση σέλινο στη δε δεύτερη περίπτωση σπόροι μουστάρδας (σιναπιού), αν και αυτές προστίθενται κατά την παρασκευή των προϊόντων αυτών, όπως δηλώθηκε από τον υπεύθυνο της επιχείρησης και διαπιστώθηκε κατά των έλεγχο των συνταγών τους.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: ΕΦΕΤ: Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση Λουκάνικων

 

skordo almi efet

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Σκόρδο σε άλμη», το οποίο βρέθηκε να περιέχει θειώδη χωρίς αυτό να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος «Σκόρδο σε άλμη»

 

frouta-mila

Θετικές επιπτώσεις, όχι μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική υγεία, κάνει η συχνή κατανάλωση φρούτων, όπως δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία όσα περισσότερα φρούτα τρώει κανείς μέσα στη μέρα, τόσο πιο καλά νιώθει ψυχολογικά και νοητικά.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: Τα φρούτα κάνουν καλό και στην ψυχική υγεία

 

texnita-glukantika

Επιστημονική διαμάχη έχει προκαλέσει μία νέα ισραηλινή έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα τεχνητά γλυκαντικά, όπως η σακχαρίνη, η σουκραλόζη και η ασπαρτάμη, που θεωρούνται κατάλληλα για αδυνάτισμα και πιο υγιεινά λόγω έλλειψης θερμίδων, στην πραγματικότητα ενδέχεται να ευνοούν την παχυσαρκία και τον διαβήτη.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: Συνδέονται με την παχυσαρκία και το διαβήτη τα τεχνητά γλυκαντικά;

Joomla SEF URLs by Artio